Hempedu Bumi

Hempedu Bumi adalah antara herba terbaik dunia, berasal dari Asia Tenggara, China dan India. Hempedu Bumi juga dikenali sebagai Raja Pahit Herba kerana tahap kepahitannya yang tinggi. Pokok Hempedu Bumi merupakan tumbuhan semusim yang tumbuh menegak dan renek.

Hempedu Bumi mempunyai nilai perubatan yang tinggi. Penduduk Asia menggunakan herba ini untuk merawat masalah berkaitan penghadaman, pernafasan, demam, batuk dan penyakit berjangkit.

Di kalangan masyarakat Melayu, air rebusan tumbuhan ini digunakan untuk merawat demam, darah tinggi, cirit birit, luka, ulser, gigitan serangga dan menghapuskan cacing dalam sistem pencernaan.

Dari sumber ini

https://www.forestry.gov.my/my/tumbuhan-ubatan/item/hempedu-bumi

dikatakan bahawa:

“Tumbuhan ini merupakan tumbuhan yang boleh memberikan analgesik iaitu dapat mengurangkan rasa kesakitan, boleh dijadikan sebagai julap (ubat pencuci perut), ubat pengeluar kahak, penghadaman dan juga digunakan sebagai rawatan penyakit kencing manis, demam, jangkitan cacing, bronkitis yang kronik ( bengkak pada tiub udara di kerongkong), kusta,senak atau kembung perut, sakit perut, disentri (cirit birit) dan penyakit kulit (terbakar, luka dan ulser). Tumbuhan ini juga boleh merawat gigitan ular dan juga kitaran haid yang tidak teratur.”

Salah satu herba yang ada dalam formulasi produk DND terbaru, HABBAGEL adalah Hempedu Bumi ini.

Baca info lanjut mengenai HABBAGEL di blog, klik disini

Untuk pembelian HabbaGel, anda hanya perlu log masuk semula ke web dan klik pada Menu Product.

Untuk Log in

https://joindndacademy.com/login

Untuk bantuan, klik Wasap dibawah

RELATED ARTICLES
1 year ago
5 months ago
6 months ago
11 months ago
1 year ago
1 year ago
1 year ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest News
1 year ago
5 months ago
6 months ago
11 months ago
1 year ago
1 year ago
1 year ago
1 year ago