Sacha Inchi Oil by DND

Sacha Inchi Oil by DND

Jenama Sacha Inchi terbaik. Kini dengan packaging baru, dapatkan Sacha Inchi Oil (softgel) keluaran DND, yang asli dari Dr Noordin Darus. Dapatkan Sacha Inchi Oil original dari Dr Noordin Darus.

Sacha inchi (Plukenetia volubilis) adalah tumbuhan yang menghasilkan biji besar yang boleh dimakan dan yang kaya dengan asid lemak omega-3 dan omega-6, protein, dan bahan lain seperti vitamin E dan beta-sitosterol. Berasal dari Peru, sacha inchi juga dikenal sebagai kacang sacha, kacang hutan, atau kacang Inca.

Minyak Sacha inchi mempunyai komposisi asid lemak yang serupa dengan minyak biji rami (flaxseed oil). Ini adalah sumber asid alpha-linolenat (ALA) yang kaya, asid lemak omega-3 berasaskan tumbuhan, dan juga tinggi asam linoleat (asid lemak omega-6).

Satu kajian yang diterbitkan dalam Jurnal Kimia Pertanian dan Makanan mendapati bahawa serbuk sacha inchi juga tinggi dalam triptofan, asid amino yang penting untuk pengeluaran serotonin (bahan kimia sistem saraf yang terlibat dalam mengawal selera makan).

Minyak Sacha Inchi keluaran Dr Noordin Darus merupakan minyak dari biji Sacha Inchi ini yang disahkan tulen oleh DND sendiri.

Antara khasiat Sacha Inchi Oil yang terkenal adalah ia terbukti mengurangkan sakit sendi, membantu kesihatan mata, menjaga kesihatan kulit dan rambut, membantu kesihatan mental dan boleh mengawal tahap kolestrol dalam badan.

Keperluan dan kebaikan Omega 3 tidak boleh dinafikan. Sekian lama kita mengambil khasiat Omega 3, 6 dan 9 dari pati ikan, namun dengan kadar pencemaran merkuri kini, hasil laut terlalu terdedah kepada radical toksin yang menjadikan extrak Omega 3 dari ikan tidak lagi tulin, pure atau tidak terhindar dari kemungkinan pencemaran. Maka ektrak dari kekacang Sacha Inchi menjadi sumber Omega 3 yang terbaik masa ini.

Selain khasiat yang dinyatakan di atas, amalan berterusan Sacha Inchi Oil by DND ini juga boleh meningkatkan peredaran darah bagi membantu menjaga kesihatan jantung. Ia juga satu sumber antioksidan dan anti radang yang sangat baik.

Oleh kerana khasiatnya yang sangat baik, walaupun pada asalnya hanya Dr Noordin Darus yang mula-mula memperkenalkan kebaikan Sacha Inchi melalui video-video kesihatan beliau, kini sudah ada dari syarikat lain yang mula mempromosikan minyak mereka namun menggunakan video Dr Noordin Darus, seolah-olah DND mengiktiraf produk mereka. Hal ini sangat mengelirukan mereka yang sebenar-benarnya ingin mendapatkan produk Sacha Inchi DND yang tulin.

Tonton video ini bagi mengelakkan salah fahaman ini

Sacha Inchi DND dikeluarkan dalam 2 bentuk, RX369 iaitu dalam bentuk sachet dan DND369 dalam bentuk softgel. Kedua-duanya sama dari segi kualiti minyak cuma cara ia di pakej sahaj yang berbeza bagi memudahkan orang yang tidak biasa menelan minyak.

Cara pengambilannya:

Pengguna biasa untuk yujuan Penjagaan kesihatan – 1 sachet atau 2 biji softgel diambil 2 kali sehari selepas makan.

Nota: Terdapat sedikit kekeliruan samada Sacha Inchi perlu diambil sebelum makan, sepertimana tertera dikotak/botol namun, Dr Noordin Darus ada menjelaskan menerusi video beliau bahawa lebih elok jika Sacha Inchi diambil selepas atau sekurang-kurangnya bersama dengan makanan kerana sifatnya yang berminyak.

Tonton penjelasan ringkas di video ringkas ini:

Sejarah penemuan Sacha Inchi dan cara ia diproses serta Info lanjut mengenai khasiat dan kebaikan pengambilan sacha inchi secara konsisten boleh didapati dari video dibawah, selamat menonton. Untuk pembelian klik Jom Wasap untuk bantuan dibawah.

Harga sacha inchi oil Dr Noordin Darus

RM98 Sebotol WM (2 botol RM180)

RM108 Sebotol EM (2 botol RM190)

Bagaimana untuk dapatkan Sacha Inchi Oil Dr Noordin Darus yang tulen? Pembelian boleh dibuat di web DND World setelah mendaftarkan diri anda di sini >> https://joindndacademy.com/daftar

Atau

Melalui agen/dropshipper DND yang diiktiraf, klik link dibawah untuk menhubungi kami.

>>Dropshipper/Agen DND yang diiktiraf<<

RELATED ARTICLES
5 months ago
10 months ago
2 years ago
3 months ago
3 months ago
4 months ago
Bio Serat
5 months ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign up to our newsletter!